Denken en doen! Bridge cursus najaar 2018 voor 55+

Bridgecursus najaar 2018 

DENKEN en DOEN: bridgen houdt uw brein in beweging

Bridgen is een kaartspel voor vier personen, waarbij de hersenen flink geprikkeld worden en je samenwerkt met een partner. Het is een spannend spel en ook heel sociaal. Op een avond speel je meerdere potjes met verschillende mensen. Bridgeclub ’t Hogeland organiseert een beginnerscursus, waarin u het spel stapje voor stapje leert van een professionele docent. De cursus bestaat uit twee delen van elk 12 bijeenkomsten. Op deze manier kunt u proberen of samen bridgen iets voor u is. Bridgeclub  ’t Hogeland heeft ruim 80 leden uit de hele regio die wekelijks met veel plezier de uitdaging aangaan. Om van start te gaan met de cursus zijn er 16 deelnemers nodig.

Cursus Bridgen voor beginners

Doelgroep:    55+

Wanneer:      v.a. dinsdag  16 oktober (12 lessen) Tijd:19.30 – 22.00 uur

Locatie:         Uithuizen

Kosten:         65 euro (incl. alle materiaal)

Door:            bridgedocent  van Nederlandse Bridgebond

Informatie of aanmelden: mevr. E.Schillhorn van Veen 06 20255876 of 0595 431914 of e.schillhorn@gmail.com

Project Senioren in beweging

Actief zijn kun je op verschillende manieren. Je kunt wandelen met je hond, trainen in een sportschool, meedoen aan speciale gymlessen voor senioren, met een groepje gaan tennissen of fietsen. Kortom er is genoeg te doen. Naast deze sportieve uitdagingen is het ook heel belangrijk om de hersenen actief te houden en daarbij kun je ook denken aan sporten zoals volksdansen, dammen en bridgen. Een belangrijke bijkomstigheid van een groepsactiviteit is de mogelijkheden om uw sociale contacten uit te breiden of te verstevigen.

Naast alle bestaande sport- en beweegactiviteiten gaan er vanaf september 2018 enkele nieuwe activiteiten van start. Voor meer informatie kunt u terecht bij Gerkina Doze 0625413243 of g.doze@hvdsg.nl

Dit samenwerkingsproject wordt uitgevoerd door SVU, Mexs 2000, bridgeclub ’t Hogeland, de Waddendansers, ’t Gerack en fysiotherapie Den Ommelanden, Gemeente Eemsmond 110% fit en Huis voor de Sport Groningen.